Claus de l’alimentació ecològica

El sector dels productes «bio» està en auge. Però sabem de veritat en què consisteix l'alimentació ecològica? Vegem de quins avantatges gaudim si incloem en la nostra dieta un producte ecològic.

L'alimentació ecològica, també anomenada orgànica o biològica, es fonamenta en un sistema d'explotació que combina la producció tradicional amb els avenços tècnics més actuals per obtenir productes de forma equilibrada i sostenible. S'optimitzen els recursos naturals i es respecta la fertilitat de la terra, sense l'ús de pesticides, plaguicides o adobs químics (en el cas de fruites i verdures) ni d'hormones o antibiòtics (si parlem de ramaderia).

Gràcies a l'absència de químics, tots aquests productes són sempre saludables, i l'absència de substàncies metabòliques aconsegueix que siguin assimilats pel nostre cos de forma natural. Els aliments ecològics contenen una major quantitat de vitamines i oligoelements, elements necessaris per a la nostra salut i el nostre benestar. A més, aquests productes sempre conserven el seu sabor intacte, ja que es respecta el cicle natural del producte i els productes són collits en el moment just del seu desenvolupament. Un avantatge afegit relacionada amb això últim és que ens assegurem que els animals són criats en condicions dignes.

També protegim el medi ambient, ja que afavorim la biodiversitat (ja que es potencien les varietats autòctones) i reduïm l'acumulació de productes contaminants. També ajudem a millorar l'eficiència energètica dels sistemes de producció.

D'altra banda, afavorim el cultiu d'un producte proper, i en conèixer la seva procedència ens assegurem que els aliments vagin de forma directa des dels camps i granges locals a la nostra taula. L'agricultor i el ramader es beneficien així, com nosaltres, del comerç just.



Podem concloure recordant que els aliments ecològics són molt saludables i compten amb una producció respectuosa amb el medi ambient, realitzada a prop de la nostra llar per treballadors conscienciats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada