Meló amb pernil, encara millor si és de producció tradicional.

El meló amb pernil és un plat senzill, saludable i refrescant. Com fer que sigui especialment deliciós? La clau està en la qualitat dels seus dos únics ingredients. Per això, sempre que ens sigui possible, escollim un saborós pernil de producció tradicional i un meló en el seu punt de maduració i dolçor. Un bon producte ecològic i de proximitat, que preservi el sabor i les seves propietats nutritives.

El meló és una fruita molt rica en vitamina A, vitamina C, carotens, aigua i fibra. Si és un producte ecològic, les seves propietats organolèptiques i nutritives seran de millor qualitat. La vitamina C del meló afavoreix l'absorció del ferro del pernil; i el greix d'aquest, l'absorció del carotè i de la vitamina A del meló. El pernil té també sodi, potassi, tiamina o fòsfor, a més de proteïnes i greixos saludables. La barreja dels dos ingredients produeix una recepta de temporada, d'alimentació ecològica hidratant, delicada i saludable.

La presentació tradicional d'aquesta recepta ofereix, simplement, a cada comensal un plat amb unes proporcions de meló netes de llavors (amb o sense pell) i acompanyades de pernil. D'aquí la importància d'abundar en la qualitat dels seus ingredients. Per elaborar aquest plat, el meló ha de ser madur i dolç i estar fresc. D'aquesta manera, oferirà un bon contrast amb la temperatura i el sabor del pernil.

Actualment, existeixen nombroses variants d'aquesta recepta. Pots fer boles de meló i daus de pernil i presentar-los com una amanida o elaborar una crema de meló i empolvorar amb encenalls de pernil. Una altra opció és fer unes refrescants broquetes, pinxos o, fins i tot, bombons de meló farcits de pernil. Pots crear variants que acompanyin el plat amb una mica de menta o regar-lo amb oli d'oliva verge.


Aconsegueix bons ingredients, posa imaginació i regala't aquest nutritiu, hidratant i senzill plat estiuenc d'alimentació ecològica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada