L'alimentació ecològica posa al nostre abast totes les propietats naturals
que ens ofereixen les fruites i verdures cultivades seguint els mètodes de
producció tradicional. Això implica que, a més de gaudir del sabor genuí d'un
producte ecològic i convertir els nostres plats en un veritable plaer per al
paladar, la nostra salut també es beneficiarà dels nutrients que aporta al
nostre organisme. D'entre els productes ecològics de temporada d'estiu
destaquen:
1. Les prunes: una important font de minerals, antioxidants i, sobretot,
fibra natural. La seva acció sobre el trànsit intestinal és reconeguda per la
medicina tradicional i converteix aquesta fruita en un element indispensable de
la dieta d'estiu.
2. Els préssecs i nectarines: que ens proporcionen una aportació extra de
carotens, vitamina C, fibra i potassi. Per tant, a més de ser unes postres
delicioses per la seva dolçor, són una gran font de salut per al nostre
organisme.
3. El meló i la síndria: dos dels fruits més representatius de l'estiu
pel seu sabor dolç i per la frescor que aporten en els mesos de més calor. El
seu gran contingut en aigua els fa indispensables a l'hora d'aportar una
correcta hidratació a l'organisme. A més, contenen potassi i antioxidants.
4. Els tomàquets: són una de les verdures ecològiques d'estiu més
populars. Encara que es trobin en el mercat durant tot l'any, els recollits en
aquests mesos al nostre país són els més saborosos. A més, contenen una gran
quantitat d'antioxidants que reforcen les defenses del nostre organisme.
5. El cogombre: un dels protagonistes del popular gaspatxo, és també una
verdura ecològica d'estiu que val la pena assaborir. A més del seu sabor dolç i
fresc, té un alt contingut d'aigua i vitamines que el converteix en el recurs
perfecte per afrontar la calor de l'estiu.
Quin d'aquests productes ecològics forma part ja de la teva dieta?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada