Castanyes, castanyes… torrades o amb compota!


Temps: 30 minuts (5 de preparació +25 de cocció) Dificultat: baixa
Conservació: 2-3 dies a la nevera en un pot de vidre. Si hi afegiu melo melassa  us pot durar uns dies més.

 Una manera sana de menjar fruita i d’aprofitar també aquella fruita que s’està punt de fer malbè.; una forma fàcil i ràpida de tenir a mà  un berenar natural,  un farcit per a un pastís o per acompyar plats salats (sí, com la compota de poma, podeu acompanyar un plat de carn amb compota de fruita i us llepareu els dits!).
I l’últim descobriment… acompanyar la compota de pera amb formatge!!!  Sense paraules; proveu-ho i ja em direu!

Ingredients per a 4 persones:
  • 4 peres grosses
  • 1/2 branca de canyella o 1 cullerada rasa de postres de canyella en pols
  • pela de 1/2 llimona
  • 4 gots d’aigua (que cobreixi les peres just just)
  • aprox. 20 castanyes
  • opcional:1 cullerada sopera de melassa d’arròs, mel o confitura de castanya. {D} diabètics: hi podeu posar 1/2 cullerada de fructosa o xarop d’agave
  • opcional :sèsam
Utensilis: cass petit, ganivet, cullera de fusta, plat fons, cullera


Pas  a pas:

1- Pelem les peres, les partim en quatre trossos i hi treiem el cor.
Feu-ho just abans de posar-les a coure, sinó s’oxidaran i agafaran un color marronós.

2-Posem les peres partides en un cassó de mida mitjana i cobrim les peres amb aigua freda (aprox. 4 gots d’aigua). Ho portem a ebullició.

3-Quan comenci a bullir, abaixem el foc.
Hi afegim 1/2 pela de llimona (peleu la llimona ben fina, mirant de no agafar gaire part blanca de la que queda a interior de la pela perquè té un punt amargant) .
Després hi afegim  1 – 1 i 1/2 cullerada de melassa d’arròs o mel, depèn de com ens agradi de dolç.Recordeu d’abaixar el foc!
 {D} diabètics: hi podeu posar 1/2 cullerada de fructosa o xarop d’agave

4-Aproximadament al cap de 25 minuts s’haurà consumit tota l’aigua, i ja tenim la compota de poma apunt!

5-Mentre en una paella posem a torrar entre 12-14 castanyes a foc lent: rentem les castanyes, hi fem un tall i les posem en una paella (De les de torrar castanyes amb forats o una paella vella) i a foc lent (amb foc de gas val més que utilitem un difusor), deixem que es torrin.
ATENCIÓ: no deixeu de remenar amb una espàtula!

6-Quan estiguin cuites les pelem, les trossegem i les afegim a la compota de pera quan estigui apunt.

7- Un cop freda hi podeu barrejar les castanyes, trossejades o ben triturades i un xic de sèsam torrats! Aportarà dolçor a la compota i un toc cruixent

CONSELL: Si us en sobra, podeu escalfar la compota al bany maria: posant en un cassó 2 gots d’aigua i a dins un altre cassó més petit amb la compota, de manera que quan bulli l’aigua del cassó gran, s’escalfarà la compota. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada