Mongetes del Ganxet amb botifarrons

Temps d’elaboració: entre 30 minuts i 1 hora

Ingredients:
  • 600 gr de mongeta del ganxet (cuites). La cocció de la mongeta es fa amb aigua freda. Posem la mongeta i un cop al foc, coure entre 40 i 60 minuts (podem afegir sal, oli, all i llaurer)
  • 2 o 3 botifarrons de ceba
  • 6 tomàquets
  • 2 alls
  • Oli d'oliva
  • Sal

Elaboració:

Agafem una paella amb abundant oli i fiquem els alls trinxats.

Pelem i retirem les llavors dels tomàquets. Una vegada tinguem els tomàquets nets, els triturarem amb la batedora i ho afegim a la paella quan els alls comencin a enrossir-se.

Netegem les mongetes amb abundant aigua i les afegim a la paella. Anem remenant de tant en tant.

Agafem una altre paella amb oli i fem els botifarrons. Una vegada fets, els retirem a un plat o safata, els hi retirem la pèl i afegim els botifarrons sense pèl a la paella de les mongetes. Remenem.

Quan veiem que quasi està, afegim una mica de sal i continuem remenant.

Emplatem.

BON PROFIT!

Nota: Aquest plat omple molt i quan cuino aquesta recepta, ho faig com a plat únic, o normalment acompanyat d'una amanida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada